Tot in perfectie gerijpt in voormalige munitiebunkers in het Twentse Daarle. Romig pikant met een nootachtige ondertoon en een kruidig karakter door toevoeging van pesto.
Herkomst | Nederland |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Ei, Lactose, Melk, Peulvruchten |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 50+ |
De Twentse Bunkerkaas behoort tot de best beschermde kazen van Nederland. Een kaas die middenin de Twentse natuur rijpt, in een oude munitieopslag onder een dikke laag beton met daarop anderhalve meter aarde. De luchtvochtigheid is er constant en het is er altijd rond de 15°C: een perfecte omstandigheid voor het rijpen van kaas. De Twentse Bunkerkaas Pesto is een verassende borrelkaas. De smaak is romig pikant met een nootachtige ondertoon en een kruidig karakter.