Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Gewassen korstkaas

Père Joseph

Mild
Pittig
pikant
aromatisch
romig

Père Joseph is een Belgische kaas op basis van oude recepturen van abdijen. De traditionele bereiding en rijping geven de kaas een licht pittige smaak en een heel eigen karakter.

Productinformatie
Herkomst België
Melksoort Koemelk
Merk Père Joseph
Biologische kaas Nee
Allergenen Ei, melk, lactose
Eetbare korst Nee
Gemaakt van rauwe melk Nee
Vegetarische kaas Ja
Vetgehalte 50+
Over deze kaas

Père Joseph is een typische halfharde abdijkaas uit de kaasmakerij van Passendale. Hij vindt zijn origine in het lichtglooiende land van Zuid-West-Vlaanderen. Deze halfharde kaas geniet een natuurlijke rijping. De ronde abdijkaas met typische donkerbruine korst heeft een complexe en temperamentvolle smaak met fruitige toetsen en een zeer romige en zachte textuur. De kaas is ideaal als hartig tussendoortje, bij brood of op de kaasplank. Bovendien is de kaas heerlijk in combinatie met een stevige aromatische wijn of een trappistenbier.

Recepten met deze kaas
Vergelijkbare kazen