Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Verse kaas

Mozzarella di Bufala

Mild
Pittig
romig
zoetig
mild
fris

De beste Mozzarella wordt gemaakt van de melk van waterbuffels. Het hart van de kaas is romig zacht en de smaak is mild, maar tegelijk rijk aan vele subtiele smaaknuances, van licht zoet, tot melkachtig en iets kruidig. De perfecte kaas om te smelten of als smaakmaker in salades.

Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.

Productinformatie
Herkomst Italië
Melksoort Buffelmelk
Merk Merkloos
Biologische kaas Nee
Allergenen Melk, lactose
Eetbare korst Nee
Gemaakt van rauwe melk Nee
Vegetarische kaas Nee
Vetgehalte 50+
Over deze kaas

De originele Mozzarella di Bufala is zachter dan de Mozzarella van koemelk. Ook de kern van de kaas is zachter en de kaas lijkt in een dun vlies te zitten. Het zuivel is wit en zacht en laat vocht los bij het snijden. De smaak is verfijnd en mild. Heerlijk met verse basilicum en plakjes tomaat.

De buffel werd geïntroduceerd in Italië in de zevende eeuw, maar de verwijzingen naar kaas producten gemaakt van de melk leken pas te verschijnen in het begin van de twaalfde eeuw. Mozzarella werd algemeen verspreid in het zuiden van Italië vanaf de tweede helft van de achttiende eeuw, waarvoor hijalleen was in kleine hoeveelheden geproduceerd. DOC erkenning werd gegeven door presidentieel decreet op 10/5/1993, BOB met CE Reg. n.1107/96. de bescherming Vereniging werd opgericht in 1981 en vertegenwoordigt nu 95 producenten.