Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

(Half) harde kaas

Brugge Abdijkaas Pior

Mild
Pittig
romig

De Prior heeft een bordeauxkleurige korst en een intense, roomzachte smaak. Deze abdijkaas rijpt minstens 6 weken in vochtige kaaskelders en krijgt zo zijn complexe smaaknuances.

Productinformatie
Herkomst België
Melksoort Koemelk
Merk Merkloos
Biologische kaas Nee
Allergenen Ei, melk, lactose
Eetbare korst Nee
Gemaakt van rauwe melk Nee
Vegetarische kaas Ja
Vetgehalte 50+
Over deze kaas

Doordat België tussen twee gevestigde kaaslanden gelegen is heeft zich hier in de loop van jaren een rijke kaascultuur ontwikkeld. Beïnvloedt door zowel de klassieke Goudse kazen uit het Noorden en de bourgondische specialiteiten uit Frankrijk. Abdijkazen zijn hier diep geworteld: monniken verdienden in vroeger tijden (en eigenlijk nog steeds) de kost door hun natuurlijke producten op een eerlijke manier te verhandelen zonder winstoogmerk. De Brugge Prior is gebaseerd op eeuwenoude recepturen van de kazen uit de abdijen. Een heerlijk romige specialiteit die ongeveer zes weken is gerijpt in vochtige kaaskelders. Een aangenaam pikante kaas die uitstekend combineert met een volle, rode wijn maar zich ook uitstekend leent als smeltkaas, bijvoorbeeld in een smaakvolle kaassaus of over de pasta. In Vlaanderen gebruiken ze dergelijke kazen ook graag in de populaire kaaskroketjes.

Recepten met deze kaas
Vergelijkbare kazen