Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Witte korstkaas

Boursault

Mild
Pittig
aromatisch
romig

Een heerlijk frisse en romige specialiteit met een smaakvolle, eetbare witte korst. Bij uitstek geschikt voor op een kaasplateau.

Productinformatie
Herkomst Frankrijk
Melksoort Koemelk
Merk Merkloos
Biologische kaas Nee
Allergenen Melk, lactose
Eetbare korst Ja
Gemaakt van rauwe melk Nee
Vegetarische kaas Nee
Vetgehalte 70+
Over deze kaas

Dit intens romige kaasje dankt zijn naam aan een vermaarde kaasmaker uit de omgeving van Parijs (île-de-France): Henri Boursault. In de jaren '50 van de vorige eeuw begon deze 'kaaspionier' met experimenteren met het toevoegen van room aan zijn specialiteiten. De Boursault was al snel geboren en eigenlijk meteen een succes. Ondanks de toegevoegde room is de smaak verrassend fris en het zuivel geeft een heerlijk romig mondgevoel. Door de eetbare korst heeft Boursault een zweem van champignons, wat uitstekend combineert met het ultiem zachte zuivel. De Boursault is bij uitstek een dessertkaas die past bij een helder bier of een fruitige dessert. Ook in combinatie met vers fruit, noten en boerenbrood is dit kaasje niet te versmaden. Al meer dan 50 jaar een begrip in Frankrijk en ver daarbuiten!

Vergelijkbare kazen