Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Gepofte aubergine

90 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 2 aubergines
  • zeezout
  • olijfolie
  • knoflook
  • koriander
  • tijm
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 150 gr geraspte Arina geitenkaas fenegriek
  • 1 kleine ui
  • 5 tenen knoflook
  • 300 gr gehakt
  • 1 pak gezeefde tomaten van ongeveer 400 gr
Bereidingswijze

Probeer nu dit recept voor de gepofte aubergine met Arina geitenkaas fenegriek!

Stap 1
Verwarm de oven voor op 160°C.

Stap 2
Halveer de aubergines en kerf ze in met een scherp mes, bestrooi ze met zout en laat ze ongeveer 30 minuten uitlekken.

Stap 3
Spoel de aubergines af en wrijf ze goed in met olie. Leg de halve aubergines met een takje tijm, koriander en een gekneusde knoflookteen elk op een vel aluminium-folie en wikkel ze in.

Stap 4
Pof de aubergines in 30 minuten bijna gaar.

Stap 5
Ondertussen fruit je de ui aan met de resterende teen knoflook.

Stap 6
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

Stap 7
Voeg gezeefde tomaten toe en laat deze lekker inkoken. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Stap 8
Haal de aubergines uit de oven, laat ze iets afkoelen en haal ze uit de aluminiumfolie. Verwijder de kruidentakjes en schep de gehakt-tomatenmassa erop. Beleg het geheel met wat zongedroogde tomaten en bestrooi het met geraspte kaas.

Stap 9
Zet de aubergines nog 10 tot 15 minuten in de oven.

Stap 10
Strooi er voor het serveren nog wat koriander over.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel