Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Winterse herdersoep met prei, wortel en kaas

50 minuten
Diner
4-6 personen
Ingredienten
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 stuks prei
  • 2 wortels
  • 1 groene kool
  • 2 aardappelen
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 ml melk
  • 1 blik extra grote witte bonen
  • 1 handje hoorntjespasta
  • 2 handjes spinazie
  • 1 dl room
  • 100 g Gruyère d’Alpage AOP, geraspt
  • nootmuskaat
  • peper en zout
Bereidingswijze

Deze heerlijke maaltijdsoep vol groenten, aardappel en kaas is geïnspireerd op de ‘soupe du chalet’. Dit is een winterse soep die herders en boeren vroeger maakten, omdat ze de ingrediënten meestal bij de hand hadden.

Stap 1. 

Snijd alle groenten. De ui, prei en wortels in plakjes, de groene kool in sliertjes en de aardappelen in blokjes. Maak de groentebouillon.

Stap 2. 

Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de groenten al roerend gedurende 2 tot 3 minuten en voeg vervolgens de groentebouillon en de melk toe. Breng op smaak met peper en zout. 

Stap 3.

Breng het geheel aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en laat het ongeveer 20 minuten doorgaren. Voeg de pasta en de bonen toe, en gaar nog 10 minuten.

Stap 4.

Breng zo nodig verder op smaak met peper en zout. Voeg wat nootmuskaat toe en meng goed. Voeg ten slotte de spinazieblaadjes toe.

Stap 5. 

Meng de geraspte Gruyère d’Alpage en crème fraîche door elkaar. Voeg het kaasmengsel toe aan de soep. Serveer ‘m warm en je bent klaar!

 

Eet smakelijk!

 

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten