Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Hartige salade met kip en Apetina® Light

25 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten

Salade:

  • 3 kipfilets
  • olie
  • zout en peper
  • 150 g quinoa
  • 200 g Apetina® light in zout water
  • 200 g babyspinazieblaadjes
  • 4 perziken
  • 4 nectarines
  • 1 granaatappel
  • 1 handjevol miniasperges (groen)
  • 1 grote handvol kervel grof gesneden
  • 1 grote handvol munt grof gesneden

Dressing:

  • 0,5 – 1 citroen
  • 2,5 theelepel honing
  • 50 ml olijfolie
  • zout en peper

Knapperige croutons:

  • 1 volkorenbrood
  • een aantal knoflookteentjes geperst en fijngesneden
  • olijfolie
  • zout en peper

 

Bereidingswijze

Zoet en hartig. Serveer deze heerlijke zoete, knapperige salade als hartige maaltijd.

Stap 1
Salade:
Kook de quinoa gaar en laat deze vervolgens afkoelen. Snijd het fruit en de kruiden. Doe de quinoa, de witte kaas, het fruit en de kruiden in een grote saladekom.

Stap 2
Dressing:
Voeg alle ingrediënten samen en voeg naar smaak zout en peper toe.

Stap 3
Kip:
Bedek de kipfilets met folie en druk erop, totdat ze overal even dik zijn. Strooi zout en peper over de kipfilets en bak ze met de gekruide kant in olijfolie op middelhoog vuur. Bak ze gedurende ca. 3 minuten, bestrooi ze met zout en peper, draai ze om en bak ze nogmaals gedurende 3 minuten. Draai ze nog een keer om en bak ze aan beide kanten gaar op laag vuur. Laat de kipfilets gedurende 5 minuten staan. Snijd ze vervolgens in reepjes en voeg ze toe aan de salade.

Stap 4
Croutons:
Snijd het brood in blokjes en leg ze op een bakplaat. Strooi geperste knoflook over de broodblokjes en besprenkel ze met olijfolie. Roer door de broodblokjes, zodat ze helemaal onder de olie zitten. Bestrooi ze met een klein beetje zeezout en peper en rooster ze op 200 °C tot ze goudbruin en knapperig zijn. Roer af en toe door de croutons, zodat ze gelijkmatig worden geroosterd.

Stap 5
Voeg de dressing en de croutons aan de salade.

Serveersuggestie
De beste salades worden gemaakt met verschillende texturen/consistenties die elkaar aanvullen, zoals iets zoets, iets zachts en iets knapperigs.

Eet smakelijk!

 

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten