Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Chili con carne Emmentaler AOP

60 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 350 g rundergehakt
  • 1 blik (400 g) gepelde tomaten of kerstomaten op sap
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 120 g roeryoghurt
  • 50 g Emmentaler Kaltbach
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 stukje bittere chocolade
  • 1 blik (400 g) rode kidneybonen, gespoeld en uitgelekt
  • 2,5 cl pils bier
  • 2 uien, in partjes
  • 4 el oregano
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 g wortel, in schuine stukken
  • 3 stronken selderij, in schuine stukken
  • 2 el olijfolie
Bereidingswijze

Een heerlijk kaasgerecht in Amerikaanse stijl

Stap 1
Verwarm 1 el olijfolie in een braadpan met dikke bodem. Braad vervolgens het gehakt 4 minuten aan en zet apart.

Stap 2
Fruit de ui, de selderij, de wortel en het knoflook 3 minuten in de resterende olijfolie.

Stap 3
Voeg de komijn, het chilipoeder en de oregano toe.

Stap 4
Voeg vervolgens het gehakt toe en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5
Voeg het bier en de tomaat (met het vocht) toe. Plaats het deksel op de pan en laat 15 minuten op middelhoog vuur sudderen.

Stap 6
Voeg de kidneybonen, zout en peper toe en laat nog 15 minuten sudderen. Voeg tegen het eind het stukje chocolade toe en roer goed.

Stap 7
Verdeel de chili over diepe borden of kleine kommen. Werk af met rode ui, geraspte Emmentaler AOP, yoghurt en koriander. Lekker met warme tortilla’s.

Serveersuggestie
Voor een vegetarische versie vervang je het vlees door witte bonen en linzen of door quorngehakt.

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten