Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Cambozola Grand Noir met vijgen chutney

30 minuten
Borrel
4 personen
Ingredienten
  • 250 gr Cambozola Grand Noir
  • 500 gr verse vijgen
  • 70 ml Crème de cassis, als alternatief zwarte bessen siroop
  • 100 ml rode wijn
  • 60 ml balsamicoazijn
  • 80 gr suiker
  • 40 gr mosterd
  • Stukjes verse vijgen voor de garnering
Bereidingswijze

Heerlijk amuse met Cambozola Grand Noir

Stap 1
Snijd de Cambozola Grand Noir in blokjes en leg in de koelkast. Vijgen schillen en in blokjes snijden Ca. 350 g vijgen met Crème de cassis, rode wijn, balsamicoazijn, suiker, mosterd, zout, peper en naar smaak cayennepeper in een pan doen. Tot aan het kookpunt verhitten maar niet koken.

Stap 2
Gedurende ca. 45 minuten zacht laten doorkoken zonder deksel. Regelmatig roeren tot een siroopachtige consistentie ontstaat.

Stap 3
Breng op smaak met zout, peper, cayennepeper en suiker. Resterende vijgenblokjes toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Vervolgens een beetje laten afkoelen.

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten