Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Cambozola Grand Noir met vijgen chutney

30 minuten
Borrel
4 personen
Ingredienten
  • 250 gr Cambozola Grand Noir
  • 500 gr verse vijgen
  • 70 ml Crème de cassis, als alternatief zwarte bessen siroop
  • 100 ml rode wijn
  • 60 ml balsamicoazijn
  • 80 gr suiker
  • 40 gr mosterd
  • Stukjes verse vijgen voor de garnering
Bereidingswijze

Heerlijk amuse met Cambozola Grand Noir

Stap 1
Snijd de Cambozola Grand Noir in blokjes en leg in de koelkast. Vijgen schillen en in blokjes snijden Ca. 350 g vijgen met Crème de cassis, rode wijn, balsamicoazijn, suiker, mosterd, zout, peper en naar smaak cayennepeper in een pan doen. Tot aan het kookpunt verhitten maar niet koken.

Stap 2
Gedurende ca. 45 minuten zacht laten doorkoken zonder deksel. Regelmatig roeren tot een siroopachtige consistentie ontstaat.

Stap 3
Breng op smaak met zout, peper, cayennepeper en suiker. Resterende vijgenblokjes toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Vervolgens een beetje laten afkoelen.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel