Saint Albray

Gewassen korstkaas
  • Aromatisch
  • Romig
Mild
Pittig
Productinformatie

Het bijzondere aan de Saint Albray is de korstbehandeling. Door de witte korst te behandelen met pekelwater ontstaat er een unieke specialiteit met een romig zuivel, maar tegelijk een zeer aromatische smaak vol karakter.

Herkomst
:
Frankrijk
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Rode wijn licht/fruitig
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Eetbare korst
:
Ja
Gemaakt van rauwe-melk
:
Nee
Vegetarische-kaas
:
Nee
Vetpercentage
:
50+

Saint Albray

Deze bloemvormige kaas heeft een gemengde korst. Door zowel de korst te laten rijpen als witschimmelkaas en te wassen met pekelwater ontstaat deze gecombineerde korst waaraan de St. Albray zijn smaak dankt.

Meer weten over kaas? Lees hier onze tips!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd