Gerome du grand pere

Munster Gerome

Pittig
  • Een volle pikante, sterke smaak
  • Locatie: Frankrijk
  • Melksoort: Koe
  • Drank combinatie: Port
  • Biologische kaas: Nee
  • Gebruiksmoment: Borrel
  • Allergenen: melkeiwit en lactose
  • Eetbare korst: Ja
  • Gemaakt van rauwe-melk: Nee
  • Vegetarische-kaas: Nee
  • Vetpercentage: 26

Munster Gerome

Deze sterk geurende Munster komt uit de Elzas. De kaas is herkenbaar aan zijn doordringende geur en rijke pikante smaak. De rijke smaak is mede afkomstig van de rauwe melk (niet alle Munsters worden uit rauwe melk bereid). Deze Munster heeft de beschermde AOP status (Appellation d'Origine Protegee). Hiermee wordt het gebied beperkt van waaruit de melk geleverd wordt voor de productie van de Munster. Tevens zijn er eisen gesteld aan de productie van de kaas. De historie van de Munster vertelt dat een Ierse monnik het recept van de Munster heeft achter gelaten in de Vogezen. Uiteindelijk zijn het de Benedictijner monniken die in de 7e eeuw zich in de Elzas hebben gevestigd en zijn begonnen met het maken van de Munster. De naam van Munster komt van "Monasterium" het Latijnse woord voor klooster.

Bekijk hier de tips van timme!

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd