Monte Enebro

Verse kaas
  • Pikant
  • Aromatisch
  • Fris
Mild
Pittig
Productinformatie

Monte Enebro is handgemaakt in Avila, Spanje, door de legendarische kaasmaker Rafael Baez en zijn dochter Paloma. De Baezs maken hun complexe geitenkaas van gepasteuriseerde melk om deze vervolgens door de mal te rollen met Roquefortflora.

Herkomst
:
Spanje
Melksoort
:
Geit
Drank combinatie
:
Port
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Eetbare korst
:
Ja
Gemaakt van rauwe-melk
:
Nee
Vegetarische-kaas
:
Nee
Vetpercentage
:
60+

Monte Enebro

Monte Enebro is handgemaakt in Avila, Spanje, door de legendarische kaasmaker Rafael Baez en zijn dochter Paloma. De Baezs maken hun complexe geitenkaas van gepasteuriseerde melk om deze vervolgens door de mal te rollen met Roquefortflora. Hierdoor voeg je de complexiteit toe van Roquefort en krijgt de Monte Enebro haar onderscheidend uiterlijk. Na een ambachtelijke rijping van slechts 21 dagen, is de Monte Enebro klaar. Als de kaas ouder wordt krijg deze een citroenachtige licht zuurtje in de kaas, de textuur wordt dichter en de smaak krijgt een meer intens karakter. Deze kaas combineert fantastisch met een zoete witte wijn (bv Sauternes) of een mooie rode port.

Meer weten over kaas? Lees hier onze tips!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd