Mahon

  • Mild
  • Zacht
Mild
Pittig
Herkomst
:
Spanje
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Pils
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Allergenen
:
melkeiwit en lactose
Eetbare korst
:
Nee
Gemaakt van rauwe-melk
:
Nee
Vegetarische-kaas
:
Nee
Vetpercentage
:
48+

Mahon

Mahon is een traditionele kaas van het eiland Menorca, waarvoor rauwe of gepasteuriseerde koemelk wordt gebruikt.  Er mag maximaal 5% schapenmelk aan toegevoegd worden.De vorm van de Mahon doet aan een kussentje denken.  De kaas wordt in verschillende rijpingsstadia verkocht.  Bij kazen ouder dan 1 maand wordt de korst regelmatig ingewreven met een mengsel van olijfolie en mild paprikapoeder.Mahon is vooral lekker bij het aperitief, samen met wat olijven.

Meer RECEPTEN met deze kaas

Bekijk hier de tips van timme!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd