Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Overig buitenlandse kaas

Banon

Mild
Pittig
pikant
aromatisch
romig

Ambachtelijke geitenkaas uit de Provence gerijpt in open lucht, gedrenkt in Marc en verpakt in kastanjeblad.

Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.

Productinformatie
Herkomst Frankrijk
Melksoort Geitenmelk
Merk Merkloos
Biologische kaas Nee
Allergenen Melk, lactose
Eetbare korst Nee
Gemaakt van rauwe melk Ja
Vegetarische kaas Nee
Vetgehalte 40+
Over deze kaas

De historie en het ambacht druipen van dit kaasje af. Volgens geschriften werd de Banon, vernoemd naar het gelijknamige dorpje in de Provence, al gemaakt sinds de Romeinse Tijd. Toch heeft het vreemd genoeg tot 2003 geduurd voor de kaas beschermd werd tegen namaak middels een AOC-keurmerk. Dit kaasje uit rauwe, volle geitenmelk word nog altijd ongeveer op dezelfde manier gemaakt door lokale vaklui die het ambacht van generatie op generatie doorgeven. In het eerste stadium van de rijping drenkt men het kaasje in Marc de raisin gedurende 5 tot 10 dagen. Daarna word het verpakt in kastanjeblad en omwikkeld met raffia. Vervolgens rijpt de Banon als zodanig door in de open lucht, onder een overkapping. Het resultaat is verbluffend en ongeëvenaard: een heerlijk zachte specialiteit met een intense, krachtige smaak. Dé dessertkaas bij uitstek!