img

Risotto, met verse Chevre

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2-3 el olijfolie
  • 125 gr bospaddenstoelen
  • 50 gr roomboter
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 300 gr risottorijst
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1,5 l kokende groentebouillon
  • 100 gr verkruimelde verse geitenkaas
  • 125 gr kleine rucolablaadjes

BEREIDINGSWIJZE

Dat risotto en kaas goed samengaan, is algemeen bekend. Deze variant met geitenkaas is een uitblinkertje!

Stap 1
Verhit 1-2 eetlepels olie en bak hier de bospaddenstoelen ongeveer 5-7 minuten, met een beetje zout. Haal van het vuur en zet de paddenstoelen even apart.

Stap 2
Verhit 1 eetlepel olie met 25 gram boter in een wijde pan met dikke bodem en bak hierin de sjalotjes 3-4 minuten. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels mooi glanzen.

Stap 3
Schenk de droge witte wijn erbij en roer totdat de wijn volledig opgenomen is door de rijst.

Stap 4
Schenk dan al roerende de hete bouillon in delen (circa 1,5 dl per keer) in de pan terwijl. Blijf roeren tot al het vocht is verdampt en voeg dan pas weer nieuwe bouillon toe. Herhaal deze handelingen tot bijna alle bouillon is opgebruikt, houd nog even 4 eetlepels van de bouillon achter. Ga uit van ongeveer 20 minuten tot de risotto goed gaar is.

Stap 5
Neem de pan van het vuur en roer de 4 resterende eetlepels bouillon door de rijst samen met de 25 gram boter, de bospaddenstoelen, de geitenkaas en de rucola. Voeg naar smaak zout en peper toe.


Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd