img

Verse Chevre, met risotto

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2-3 eetlepel olijfolie
  • 125 gram bospaddenstoelen, in stukjes
  • Zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 50 gram roomboter
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 300 gram risottorijst
  • 1,5 deciliter droge witte wijn
  • 1,5 liter kokende groentebouillon
  • 100 gram verkruimelde verse geitenkaas
  • 125 gram kleine rucolablaadjes

BEREIDINGSWIJZE

Dat risotto en kaas goed samengaan, is algemeen bekend. Dankzij
dit recept kunnen we gaan genieten van Italiaanse risotto met verse
geitenkaas; een briljante combinatie.

Aan de slag:


Verhit 1-2 eetlepels olie en bak hier de paddenstoelen ongeveer
5-7 minuten, met een beetje zout.

Haal van het vuur en zet de paddenstoelen even apart.

Verhit 1 eetlepel olie met 25 gram boter in een wijde pan met
dikke bodem en bak hierin de sjalotjes 3-4 minuten.

Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels mooi
glanzen.

Schenk de droge witte wijn erbij en roer totdat de wijn
volledig opgenomen is door de rijst.

Schenk dan in gedeelten (circa 1 ½ deciliter per keer), onder
voortdurend roeren, de hete bouillon in de pan.

Blijf roeren tot al het vocht is verdampt en voeg dan pas weer
nieuwe bouillon toe.

Herhaal deze handelingen tot de bouillon is opgebruikt en de
risotto gaar is. Houd nog even 4 eetlepels achter. Ga ongeveer uit
van 20 minuten.

Neem de pan van het vuur en roer de 4 resterende eetlepels
bouillon door de rijst samen met de 25 gram boter, de
paddenstoelen, de geitenkaas en de rucola.

Voeg naar smaak zout en peper toe en klaar is uw gerecht.


Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd