Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Klassieke Zwitserse kaasfondue

30 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 400 g geraspte kaas Gruyère
  • 400 g geraspte kaas Emmentaler
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml droge witte wijn
  • 1 el citroensap
  • 2 el maïzena
  • scheutje Kirsch
  • zout (snufje)
  • peper (snufje)
  • nootmuskaat (snufje)
Bereidingswijze

Zo maak je fondue: Kaas.nl geeft hét basis recept voor een heerlijk Zwitserse kaasfondue

Stap 1
Voor dit klassieke recept gebruiken we twee Zwitserse kazen: de Gruyère en de Emmentaler. Laat de kaas op kamertemperatuur komen. Rasp de kazen wanneer dit nog niet gedaan is. Wrijf de pan in met een geplet knoflookteentje. Voeg witte wijn toe en breng deze op matig vuur aan de kook. Laat de wijn niet koken. Voeg het sap van de citroen toe.

Stap 2
Voeg nu in kleine delen de geraspte kaas toe. Blijf roeren en zorg dat het niet gaat koken. Los de maïzena op in een beetje water en voeg dit toe. Voeg nu naar smaak de Kirsch toe.

Stap 3
Maak de kaasfondue nu af met peper, zout en nootmuskaat. Voeg eventueel een lepeltje mosterd toe.

Serveersuggestie
Serveer met stukjes stokbrood of ciabatta. Stukjes groenten zoals, geblancheerde bloemkool en/of broccoli. Hele gebakken champignons. Paprika of bleekselderij. Gaar vlees zoals, kipfilet, salami of ham.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel