img

Aardappel, met Pavé d'Affinois

Diner 4 personen 60 minuten

INGREDIËNTEN

  • 4 grote aardappels
  • 2 doosjes Pavé d'Affinois
  • Nootmuskaat
  • Peterselie
  • Zout
  • Peper

BEREIDINGSWIJZE

Er gaat natuurlijk niets boven een Oer-Hollands aardappelgerecht. Hollandse piepers smaken echter nóg beter met wat Pavé d'Affinois. Deze kaassoort smelt op de tong en is nog zachter dan brie. Heerlijk en verleidelijk. Probeert u tijdens het koken maar eens van dit kaasje af te blijven.
Aan de slag:

Was de aardappels goed schoon; we eten ze straks met schil en al.
Snijd de Pavé d'Affinois in kleine blokjes.
Bak de aardappels 45 minuten voor in een voorverwarmde oven (220°C).
Snijd het kapje van de aardappels en hol deze een beetje uit; zodra deze gaar zijn.
Vul de aardappels met kleine stukjes Pavé d'Affinois.
Strooi als finishing touch wat nootmuskaat en de fijngesneden peterselie erover.
Zet de aardappels nog enkele minuten terug in de oven, totdat een mooi bruin korstje ontstaat.
Serveren met zout en peper.

Eet smakelijk!

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd