Een jonge, zachte schapenkaas uit de Aveyron met een smaakvolle eetbare korst. Deze pareltjes zijn gemaakt van de schapenmelk die eigenlijk bedoeld was voor Roquefort. Hij is licht zoet van smaak met nootachtige nuances.
Herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Schapenmelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 50+ |
Dit zachte kaasje uit de Aveyron is direct verwant aan de befaamde blauwaderkaas Roquefort. In periodes dat er te weinig schapenmelk voorhanden was voor de Roquefort werd de melk benut om kleinere kaasjes te maken. Zo ontstond deze jonge, zachte schapenkaas met een smaakvolle eetbare korst. Een verrassend milde specialiteit met een romig karakter. In het subtiele palet aan smaken zitten licht zoete en nootachtige nuances.