Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes
De receptuur van deze kaas is gebaseerd op die van abdijkazen die al eeuwenlang in België gemaakt worden. Kenmerkend zijn het heerlijk smedige zuivel en de aangenaam pikante smaak die goed past bij een goed glas bier. Ook is de kaas zeer populair om te smelten in bijvoorbeeld kaaskroketjes.
Herkomst | België |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Ei, Melk, Lactose, |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 50+ |
Een typische halfharde streekkaas, op traditionele wijze gemaakt naar het recept van de paters van de oude Abdij van Lo. De natuurlijke roodbacterierijping en de gewassen korst geven deze kaas een scherpe en heel opmerkelijke smaak. Een kaas met pit en karakter! Op de kaasplank is hij zeer populair en voor wie graag iets stevigs tussen de boterham heeft is de Echte Loo ook beslist een aanrader. De drank die het best bij Echte Loo past is een stevig trappistenbier of een La Chouffe.