Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Blauwgeaderde kaas

Blu ’61

Mild
Pittig
pikant
zoetig

De Blu '61 is een harmonieus huwelijk tussen het pikante karakter van blauwe kaas en de zoete, fruitige smaken van Italiaanse dessertwijn en veenbessen. Een sterk staaltje vakmanschap!

Productinformatie
Herkomst Italië
Melksoort Koemelk
Merk Merkloos
Biologische kaas Nee
Allergenen Melk, lactose
Eetbare korst Ja
Gemaakt van rauwe melk Nee
Vegetarische kaas Nee
Vetgehalte 45+
Over deze kaas

Het bedrijf van de familie Carpenedo uit de regio Veneto is in het begin van de vorige eeuw gesticht door de vader van de huidige eigenaar Antonio. In 1976 begon Antonio met het experimenteren bij affinage. Het bedrijf specialiseerde zich al snel in zogenaamde formaggi Ubriaco (dronken kazen). In 2011 ontwikkelde Antonio samen met zijn twee zoons de Blu ’61: een hommage aan zijn trouwjaar en kaas in het algemeen. De populariteit van deze unieke kaas nam al snel een vlucht en is op het moment één van de meest gewilde blauwaderkazen van Italië. Blu ’61 is een uiterst vernuftige kaas die gemaakt wordt uit volle, gepasteuriseerde koemelk. De kaas wordt tijdens de rijping behandeld met Passito en na zestig dagen afgetopt met in Passito gedrenkte veenbessen (cranberries zo u wilt). Het zuivel is vrij vochtig en zacht en die zachtheid neemt toe naarmate de kaas verder rijpt. De krokante structuur die de veenbessen meegeven zorgen voor een bijzondere sensatie in de mond. De smaak is licht pikant, maar vooral zoet en intens fruitig met tonen van kersen. Blu ’61 is bij uitstek een dessertkaas en kan door het weelderige gebruik van Passito niet zomaar met elke wijn gecombineerd worden.

Vergelijkbare kazen