Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Geitenkaas

Alphenaer Mini Geitenbrie

Mild
Pittig
romig
mild

Heerlijk zachte kaas uit pure geitenmelk. De witte korst is eetbaar en het zuivel aangenaam romig. Perfect voor op een toastje of op een kaasplateau.

Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.

Productinformatie
Herkomst Nederland
Melksoort Geitenmelk
Merk Alphenaer
Biologische kaas Nee
Allergenen Melk, lactose
Eetbare korst Ja
Gemaakt van rauwe melk Nee
Vegetarische kaas Ja
Vetgehalte 50+
Over deze kaas

De Alphenaer mini geitenbrie wordt, zoals de merknaam al aangeeft geproduceerd in het in Noord-Brabant gelegen Alphen. De bereiding van de Alphenaer kazen begint al met de selectie van de beste geitenmelk. Deze melk wordt in de kaasmakerij gestremd en vervolgens op traditionele wijze gesneden, geroerd en verder verwerkt. De ambachtelijke techniek, de tijd van handelen en een precieze timing zijn enkele van de belangrijke onderdelen van de uiteindelijke smaak en smeuïgheid van de Alphenaer kazen. Het is een secuur en ambachtelijk werk waartoe alleen de beste kaasmeesters bevoegd zijn om dit uit te voeren.

De Alphenaer mini geitenbrie is een heerlijk borrelkaasje en mag niet ontbreken bij een heerlijk glas wijn of aperitief. De zachte en romige smaak wordt verkregen door de specifieke controle en uiterste precisie van de kaasmeesters die dit kaasje volgens traditioneel recept bereiden. De smaak van deze mini brie is, in vergelijking met traditionele camembert van melk van de koe, zachter van smaak en heerlijk romig.