Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Witte korstkaas

Alphenaer Geitenbrie Fenegriek

Mild
Pittig
romig
mild

Een romige kaas bereid op traditionele wijze met een zachte smaak van geitenkaas. De verrijking van fenegriekzaadjes geeft een walnootachtige smaak aan de geiten brie. De witschimmelkorst geeft de karakteristieke smaak en mondgevoel aan deze kaas.

Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.

Productinformatie
Herkomst Nederland
Melksoort Geitenmelk
Merk Alphenaer
Biologische kaas Nee
Allergenen Melk, lactose, Peulvruchten
Eetbare korst Ja
Gemaakt van rauwe melk Nee
Vegetarische kaas Ja
Vetgehalte 50+
Over deze kaas

De Alphenaer geiten brie wordt, zoals de merknaam al aangeeft geproduceerd in het in Noord-Brabant gelegen Alphen. De bereiding van de Alphenaer kazen begint al met de selectie van de beste geitenmelk. Deze melk wordt in de kaasmakerij gestremd en vervolgens op traditionele wijze gesneden, geroerd en verder verwerkt. De ambachtelijke techniek, de tijd van handelen en een precieze timing zijn enkele van de belangrijke onderdelen van de uiteindelijke smaak en smeuIgheid van de Alphenaer kazen. Het is een secuur en ambachtelijk werk waartoe alleen de beste kaasmeesters bevoegd zijn om dit uit te voeren.

Het natuurlijke vet- en eiwit gehaltes van de geitenmelk geeft deze kaas een zacht romige smaak. Nadat de kaas rustig heeft kunnen rijpen vormt zich een mooie witte laag rond de kaas waaraan de brie onder andere zijn specifieke uiterlijk en smaak aan dankt. De smaak varieert van zacht romig en stevig (jong) tot pikant en smeuïg (na volledige rijping). De Alphenaer geiten brie is heerlijk op sandwiches, tosti’s, op de kaasplank maar ook om mee te gratineren.