Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Over Zanetti

Van familiebedrijf naar de grootste exporteur

Eerst stonden zij bekend om hun uitmuntendheid van het rijpen van harde kazen. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een familiebedrijf van maar liefst vijf generaties lang. Ook is het bedrijf dé nummer 1 Italiaanse exporteur van Grana Padano en Parmigiano Reggiano. We hebben het natuurlijk over: Zanetti!

De geschiedenis van Zanetti

Zanetti is in 1905 in Italië opgericht door Guido Zanetti. Deze man werd in 1920 één van de belangrijkste rijpers van Grana kaas. Hij keek naar de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en luchtstroom voor het rijpen van kazen. Al snel werd Zanetti’s kaas vanwege groot succes geëxporteerd naar de overzeese markten. Vervolgens maakte Zanetti meer en meer verschillende soorten Italiaanse kazen. In 1980 zijn ze zelfs gestart met het maken van verse kazen zoals mozzarella en burrata!

Zanetti staat voor kwaliteit, passie en traditie. Deze visie is afkomstig van oprichter Guido Zanetti. Het bedrijf heeft deze visie altijd in ere gehouden.

Zanetti’s missie en waarden

Kwaliteit is één van de kernwaarden van Zanetti. Hun missie is om de Italiaanse kaas van superieure kwaliteit te verspreiden over de hele wereld. Dit doen ze met meer dan een eeuw aan kennis en de gepassioneerde toewijding van vijf generaties.
Respect voor het milieu en het behouden van een sterke band met het gebied is voor Zanetti een vereiste. Ook combineren ze tradities met innovatieve, nieuwe ideeën.

Focus op duurzaamheid

Wat Zanetti onderscheidt? Hun focus op duurzaamheid. Zo onderzoekt Zanetti hun productieketen en probeert dit te verbeteren. Denk hierbij aan het gebruik van melk van lokale boerderijen. Hoewel Zanetti de melkkoeien niet zelf fokt, onderneemt het bedrijf veel andere initiatieven. Eén van deze initiatieven is dat al hun energie duurzaam is. Ook is 100% van de melkleveranciers gecertificeerd voor de uitstekende leefomstandigheden en welzijn van het vee. In totaal voeren ze 1.400 inspecties per jaar uit om dit te controleren. Zo waarborgt Zanetti altijd de kwaliteit!

De klassieker Parmigiano Reggiano

Eén van de kazen van Zanetti is Parmigiano Reggiano! Deze kaas dankt zijn onschatbare waarde aan de samenwerking tussen de melkboer, de
zuivelverwerker en de rijper. Parmigiano Reggiano is zelfs de oudste kaas van alle soorten Parmezaanse kaas! De smaak van deze kaas? Intens en kruidig.

De productie van Parmigiano Reggiano is strikt gebonden aan de plaats van herkomst. Zo bevindt de productie en verwerking van melk zich in provincies zoals Bologna of Parma. Ook is er sterke controle op het productieproces. Koeien mogen alleen gras en hooi eten uit de plaats van herkomst. Daarnaast worden ze twee keer per dag gemolken én moet hun melk binnen twee uur naar de kaasmakerij gebracht worden. Nieuwsgierig naar meer (achtergrond)informatie over Parmigiano Reggiano?

Maak kennis met het assortiment
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel