Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Over Paiarrop

Maak je kaasplank compleet met Paiarrop

Paiarrop is een traditioneel Spaans familiebedrijf met ambachtelijke producten van natuurlijke oorsprong. Zo maakt Paiarrop bijvoorbeeld gedroogde Pajarero-vijgen, pan de higo (vijgenbrood) of membrillo (vruchtvlees van de kweepeervrucht). Geniet van de traditionele smaken en maak jouw kaasplankje compleet met de producten van Paiarrop.

Wat echt de basis vormt van Paiarrop, is het product Arrop i Tallaetes. Dit is een traditioneel Valenciaans snoepje geboren in L’Alcúdia. Zoals Amalio, de oprichter van Paiarrop, mooi verwoord: “Dit product staat voor de kern van ons bedrijf, zelfs onze naam is eraan te danken”. 

De geschiedenis van Paiarrop

Paiarrop’s geschiedenis begint op het  Spaanse platteland in L’Alcúdia, in de buurt van Valencia. Amalio Vallés was de zoon en kleinzoon van landarbeiders en hielp mee met het harde werk op het land. Amalio volgde zijn vader overal, van de boomgaarden tot aan de markt. Op deze markten verkocht zijn familie de geoogste producten. Daar zag Amalio met eigen ogen waar Paiarrop echt om draait: het aanbieden van natuurlijke producten van topkwaliteit met de geschiedenis van zijn voorouders als basis. 

Toen Amalio zelf aan het roer van de familie stond, richtte hij officieel het bedrijf Paiarrop op in 1987. Hij maakte de traditionele membrillo, zelfgemaakte jam en pan de higo allemaal in zijn kleine werkplaats in de stad. De charme van Paiarrop werd versterkt door de talloze kilometers die Amalio heeft afgelegd samen met zijn vrouw en kinderen, om de nagedachtenis aan zijn voorgangers te eren. En deze herinnering is tot op de dag van vandaag nog steeds te proeven, ruiken en zien in elk product dat Paiarrop maakt. 

 

“Mijn vrouw is de belangrijkste pijler geweest in het succes van Paiarrop”


– Amalio Vallés, de oprichter van Paiarrop.

Waar komt de naam Paiarrop vandaan?

Door de jaren heen kreeg de vader van Amalio de bijnaam Paiarrop. Deze bijnaam kreeg hij, omdat hij zo van het lokale product ‘arrop’ hield. Hij at het altijd samen met een stuk brood, oftewel: pà. Als Amalio’s vader deze lekkernij at, had hij weer nieuwe energie om hard te werken in de boomgaarden. De naam Paiarrop werd vervolgens met trots generaties doorgegeven en is uiteindelijk de naam van het bedrijf geworden. 

Paiarrop’s missie en waarden

Denk je aan Paiarrop, dan denk je aan familie. Ruim 35 jaar na de oprichting zet Paiarrop zich nog steeds in voor ambachtelijke producten die op traditionele wijze worden gemaakt. De producten bestaan alleen uit hoogwaardige grondstoffen en bevatten geen conserveringsmiddelen of additieven. Deze vier kernwaarden staan centraal binnen Paiarrop:

  • Ambachtelijke traditie;
  • Alleen de beste grondstoffen;
  • Kwaliteit, smaak en natuurlijkheid;
  • Voor alle doelgroepen.
Maak kennis met het assortiment
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel