Op zoek naar jouw ultieme smaak?

De lekkerste Goudse kaas

Lutjewinkel Kaasmakerij

Groots vakmanschap sinds 1916

 

 

 

Tot aan het begin van de 20e eeuw werd kaas vaak nog door de boerin op de boerderij gemaakt. Én in vele kleine zogenaamde ‘dagfabriekjes’. De kwaliteit van die kaas was niet erg hoog. Enkele vooruitstrevende boeren in de Kop van Noord-Holland waren ervan overtuigd dat dit veel beter moest kunnen. Daarom richtten zij in 1916 in het dorpje Lutjewinkel de ‘Coöperatieve Zuivelfabriek West-Friesland op. Hun overtuiging was dat je alleen door samenwerking en kennisuitwisseling de allerbeste kaas kon maken. En dat gingen ze doen ook!

Lutjewinkel Kaasmakerij

Vandaag – ruim een eeuw na de oprichting – is de kaasmakerij van Lutjewinkel nog de enige kaasmakerij in de Kop van Noord-Holland die de Noord-Hollandse Goudse kaas maakt. En hoe! De Noord-Hollandse kaas die door Lutjewinkel Kaasmakerij wordt gemaakt behoort tot de absolute wereldtop. Zo werd een van de ‘Lutjewinkels’ begin 2020 tijdens de grootste kaaskeuring van Amerika nog uitgeroepen tot één van de drie beste kazen ter wereld! Wat zouden de boeren die deze coöperatie hebben opgericht trots zijn geweest…

Alleen eersteklas kazen uit Lutjewinkel dragen dit gouden kwaliteitszegel. Het visualiseert het eeuwenoude grootse vakmanschap en de wereldwijd bewezen topkwaliteit. En daarmee het bijzondere karakter van de beste kaasmakerij van Nederland.

 

De gouden keten

Lutjewinkel Kaasmakerij staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een netwerk van organisaties. Van deze zogenaamde ‘gouden keten’ maken bijvoorbeeld de betrokken melkveehouders deel uit: zij zorgen voor de kwalitatief hoogwaardige weidemelk, het natuurbeheer en dierenwelzijn. Maar ook de kaasmeesters die de kaas rijpen, de groothandel die zorgt voor de verkoop en verkoopondersteuning én de kaasspecialisten zijn belangrijke schakels in dit netwerk. Samen zorgen ze ervoor dat jij kunt genieten van de allerlekkerste kaas. Trouwens, ook jij maakt als consument deel uit van de keten 😉

Regio / Boerderij / Lutjewinkel Kaasmakerij / Rijping / Groothandel / Kaasspecialist / Consument

Dit gouden kwaliteitszegel staat voor de wereldwijd bewezen topkwaliteit.

Dit logo garandeert de beschermde oorsprong en de authenticiteit van de streekkaas.

Dit keurmerk is het bewijs dat de melk afkomstig is van koeien die minstens 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de Nederlandse wei lopen.

Maak kennis met het assortiment
Lutjewinkel1916 Robuust & Romig
kruidig
pikant
robuust
ziltig
Lutjewinkel1916 Lekker & Licht
mild
romig
Lutjewinkel1916 Pittig & Romig
kruidig
romig
Lutjewinkel1916 Rijk & Romig
romig
pikant
Lutjewinkel1916 Verfijnd & Romig
mild
romig
Noord-Hollandse Gouda Belegen
pikant
romig
Noord-Hollandse Gouda Jong
romig
mild
Noord-Hollandse Gouda Oud
ziltig
pikant
aromatisch
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel