Op zoek naar jouw ultieme smaak?

lutjewinkel

Ontdek het geheim van Lutjewinkel

Helemaal in het Noorden van Noord-Holland – ‘in de Kop van Noord-Holland’ – ligt een dorpje dat in de wereld van kaas wereldberoemd is: Lutjewinkel. Hier komen kazen vandaan die zich qua smaak en kwaliteit kunnen meten met de beste kazen ter wereld. Deze Lutjewinkel 1916 kazen worden door de kaasmeesters al sinds 1916 met groots vakmanschap gemaakt en na zorgvuldige rijping geselecteerd op de allerbeste smaak op het juiste rijpingsmoment. Hierdoor kun jij als kaasliefhebber genieten van een verrassend rijk smaakpalet: van uiterst verfijnd tot uitgesproken robuust.
play

Leer meer over Lutjewinkel

erkende-streekkaas

Erkende streekkaas

De (48+) Lutjewinkel 1916 kaas is door de Europese Unie erkend als streekkaas met een Beschermde Oorsprongs Benaming (BOB). Dit betekent dat Lutjewinkel 1916 kaas alleen door Noord-Hollandse kaasmeesters in Noord-Holland gemaakt mag worden. En dan ook nog alleen van de allerbeste Noord-Hollandse melk. Je vindt het Lutjewinkel 1916 assortiment bij de echte kaas- en foodspecialisten. Zij laten je graag het rijke smaakpalet van Lutjewinkel 1916 ervaren!

Kaas met het rijkste smaakpalet

person

“Het verhaal van Lutjewinkel is uniek”

Fred Raaijmakers - namens Lutjewinkel kaasmakerij
Wat maakt Lutjewinkel Kaasmakerij zo bijzonder, wat is het geheim? Als je dat eens wist! Is het de zilte zeewind die over de polders raast waar de koeien grazen? Zijn het de Noord-Hollandse boeren die met veel aandacht voor hun koeien en het land de weidemelk leveren? Zijn het onze vakmensen die hun groots vakmanschap van generatie op generatie doorgeven? Of zit het geheim in de combinatie van deze factoren? Eén ding staat als een paal boven water: de kazen die wij hier maken behoren tot de absolute wereldtop. En daar zijn wij allemaal – boeren, kaasmakers en kaasspecialisten – natuurlijk bijzonder trots op!

Maak kennis met het assortiment