Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

De lekkerste Goudse kaas

Lutjewinkel 1916

Helemaal in het topje van Noord-Holland, in de gemeente Hollands Kroon, ligt het geheim achter de heerlijk volle smaak van Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel. Want het is daar, in het kleine gezellige dorpje Lutjewinkel, dat deze unieke romige kaas geboren werd. Ruim 100 jaar geleden in 1916. In de plaatselijke kaasmakerij wordt nu al een eeuw lang de lekkerste Goudse kaas bereid. Volgens het originele, geheime recept, met 100% Noord-Hollandse weidemelk, door vakmensen met passie voor het vak. Deze kaas is zo uniek en zo lekker dat hij zijn eigen kwaliteitszegel heeft: Het Rode Zegel. Het eeuwige vakmanschap van de beste goudse kaasmeesters proeft u in de pittige en romige smaak van deze Noord-Hollandse Gouda.

Afkomstig van Noord-Hollandse grond

Doordat Noord-Hollands vroeger zee was, grazen de koeien op oude kleibodem. Dit zorgt voor mals en voedzaam gras. Hierdoor is de melk van nature lekker vol en romig. Die melk zorgt voor de romigste kaas, nog voller van smaak dan andere Goudse kazen.

Weidemelk

Lutjewinkel 1916 kaas is gemaakt van gegarandeerd 100% verse weidemelk. Weidemelk komt van koeien die buiten lopen (minimaal 120 dagen per jaar, zes uur per dag) en ongestoord van vers poldergras genieten.

Rijping

De rijpingsprocedure van de Lutjewinkel 1916 vindt plaats op houten planken. De kaasmeesters keuren en keren de kazen totdat ze de juiste leeftijd en smaak hebben. Hierdoor onderscheidt deze kaas zich van andere Goudse kazen.

Recepten met Lutjewinkel 1916