Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Hamburgers met Appenzeller

20 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 600 gr gehakt
  • 4 plakjes Appenzeller
  • 1 rode ui
  • 1 handje jonge slablaadjes
  • 2 el ketchup
  • 4 burgerbroodjes
Bereidingswijze

Hamburgers bakken op z’n Zwitsers. Met deze Appenzeller kaas krijgen ze een unieke smaak.

Stap 1
Vorm burgers met het gehakt die dezelfde grootte hebben als de broodjes. Braad ze 4 minuten aan elke kant in een steelpan en leg een plakje Appenzeller er op. Laat de hamburger bedekt nog één minuut verder garen totdat de kaas smelt. Hou apart.

Stap 2
Snij de broodjes door. Bestrijk ze met ketchup. Leg de hamburger met gesmolten Appenzeller op het broodje.

Stap 3
Vul de broodjes met ajuin en enkele blaadjes sla. Sluit de broodjes.

Eet smakelijk!

Kaas uit dit recept
Vergelijkbare recepten