Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Gegrilde maiskolf met feta kruiden crumble en pul biber mayonaise

30 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 8 verse maiskolven, schoongemaakt
  • 5 el olijfolie
  • zout
  • 1 tl pul biber (chili)
  • 3 el gehakte platte peterselie
  • Versgemalen peper
  • Sap van ½ limoen
  • 200 g feta, grof verkruimeld
  • 5 el vegan mayonaise
  • Extra nodig

  • Bbq
  • Bereidingswijze

    • Steek de bbq aan.
    • Kook de mais 10 minuten voor. Laat even afkoelen en bestrijk rondom met 3 el olie en bestrooi met zout.
    • Grill de mais aan alle kanten tot je mooie grill ribbels ziet. Dit neemt ca. 15 minuten.
    • Leg ze op een schaal. Roer 2 el olie, 2 el gehakte peterselie, wat versgemalen peper en limoensap door elkaar en bestrijk de maiskolven ermee. Bestrooi naar smaak met pul biber.
    • Verkruimel de feta boven de kolven en bestrooi met peterselie. Roer ½ tl pul biber door de mayonaise en serveer bij de mais.

    Lekker bij gegrilde spare ribs
    Tip: houd je mais over bewaar dit ze zijn koud ook erg lekker

    Vergelijkbare recepten
    Doe de smaaktest

    Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

    Maak je eigen profiel