img

Kaasfondue van Hollandse Emmentaler, met kerstkrans

Diner 3 - 4 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 400 g geraspte Hollandse Emmentaler
  • verse rozemarijn
  • gedroogde tomaatjes
  • gegrilde courgetteblokjes
  • rode puntpaprika
  • oesterzwammen
  • broccoliroosjes
  • Om te dippen
  • groene & zwarte olijven
  • 200 g geraspte extra belegen Noord-Hollandse Gouda
  • Nootmuskaat
  • rozemarijn
  • 1 el mosterd
  • ½ dl kirsch
  • 1 el maïzena
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • Ciabatta

BEREIDINGSWIJZE

Wrijf de fonduepan in met het gehalveerde teentje knoflook. Verwarm de witte wijn tegen de kook aan
Voeg al roerende beetje bij beetje de geraspte kaas bij de warme wijn zodat de kaas goed smelt.
Meng de maïzena met de kirsch en schenk dit bij de gesmolten kaas. Roer goed door.
Voeg nog 1 el mosterd toe en kruid met peper, nootmuskaat en rozemarijn.

Serveren
Maak de kerstkrans en serveer met de kaasfondue.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd