img

Kaasfondue van Hollandse Emmentaler, met kerstkrans

Diner 3 - 4 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 400 gr geraspte Hollandse Emmentaler
  • groene & zwarte olijven
  • gedroogde tomaatjes
  • gegrilde courgetteblokjes
  • rode puntpaprika
  • oesterzwammen
  • broccoliroosjes
  • verse rozemarijn
  • nootmuskaat (snufje)
  • 200 gr geraspte extra belegen Noord-Hollandse Gouda
  • rozemarijn
  • 1 el mosterd
  • ½ dl Kirsch
  • 1 el maïzena
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • ciabatta

BEREIDINGSWIJZE

Smakelijke fondue van Hollandse Emmentaler met suggesties voor dippen

Stap 1
Wrijf de fonduepan in met het gehalveerde teentje knoflook. Verwarm de witte wijn maar breng het niet aan de kook

Stap2
Voeg al roerende beetje bij beetje de geraspte kaas bij de warme wijn zodat de kaas goed smelt.
Meng de maïzena met de kirsch en schenk dit bij de gesmolten kaas. Roer goed door.
Voeg nog 1 el mosterd toe en kruid met peper, nootmuskaat en rozemarijn.

Stap 3
Bereid de verschillende dip ingredienten en maakt een mooi bord op in de vorm van een kerstkrans 

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd