img

Kaasfondue van Hollandse Emmentaler, met kerstkrans

Diner 3 - 4 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 400 g geraspte Hollandse Emmentaler
  • 200 g geraspte extra belegen Noord-Hollandse Gouda
  • 1 teentje knoflook
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 el maïzena
  • ½ dl kirsch
  • 1 el mosterd
  • rozemarijn
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • groene & zwarte olijven
  • verse rozemarijn
  • Om te dippen
  • broccoliroosjes
  • oesterzwammen
  • rode puntpaprika
  • gegrilde courgetteblokjes
  • gedroogde tomaatjes
  • Ciabatta

BEREIDINGSWIJZE

Wrijf de fonduepan in met het gehalveerde teentje knoflook. Verwarm de witte wijn tegen de kook aan
Voeg al roerende beetje bij beetje de geraspte kaas bij de warme wijn zodat de kaas goed smelt.
Meng de maïzena met de kirsch en schenk dit bij de gesmolten kaas. Roer goed door.
Voeg nog 1 el mosterd toe en kruid met peper, nootmuskaat en rozemarijn.

Serveren
Maak de kerstkrans en serveer met de kaasfondue.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd