Borrel
6 personen
15 minuten

Humus, met geitenkaas

Ingredienten

  • 400 gr uitgelekte kikkererwten (bewaar het lekvocht!)
  • 110 gram tahin of sesampasta
  • 2 tenen knoflook
  • 80 ml citroensap (uit een flesje, of van 2 citroenen)
  • 8 gram gemalen komijn (pakweg 3 theelepels)
  • 1 dl olijfolie
  • 100 gram geitenkaas koriander en fenegriek Arina (meer over deze kaas)

    Geitenkaas Koriander En Fenegriek Arina

    Geitenkaas Koriander En Fenegriek Arina
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
Drankadvies:

Bereidingswijze

Smeer deze smeuïge humus met geitenkaas op een boterham tijdens de lunch, of serveer hem met vers gebakken stokbrood tijdens een borrel!


Stap 1

Laat de kikkererwten uitlekken en vang daarbij het lekvocht op. Bewaar een aantal kikkererwten voor de garnering.


Stap 2

Pel de knoflook en plet de tenen onder het lemmet van je snijmes. Zo komen de smaaksappen vrij. Snij de knoflook zo klein mogelijk. Je kan dit natuurlijk ook met een knoflookpers doen.

Stap 3
Voeg de uitgelekte kikkererwten, tahin, knoflook, komijn en het citroensap bij elkaar en pureer dit tot een stevige pasta. Gebruik daarvoor een foodprocessor of staafmixer om het je makkelijk te maken.

Stap 4
Om de humus de gewenste dikte en smeuïgheid te geven voeg je wat lekvocht van de kikkererwten en olie toe. Pureer het geheel nog 2 minuten door tot je een egale, gladde pasta krijgt.

Stap 5
Rasp de geitenkaas en voeg deze toe aan je humus.

Stap 6
Om het geheel op smaak te brengen kun je naar wens nog een snufje zout toevoegen.