De kaas met een lager vetgehalte, maar die verder alle karakteristieke smaakvolle eigenschappen van Goudse kaas toont. In deze rijpingsfase is er een optimale balans tussen textuur en smaak. Winnaar zilver in categorie ‘Verlaagd vet’ World Championship Cheese Contest 2020.
Herkomst | Nederland |
Melksoort | Koemelk |
Merk | NH Lutjewinkel |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 35+ |
De traditionele bereidingswijze van Noord-Hollandse Gouda wordt sinds 1916 bewaakt in de kaasmakerij van Lutjewinkel. Het ruim 100 jaar oude vakmanschap van de beste Goudse kaasmeesters proeft u in de pittige, robuuste en romige Noord-Hollandse Gouda's. De Lutjewinkel 1916 Lekker & Licht 35+ is een kaas met een lager vetgehalte, maar die verder alle karakteristieke smaakvolle eigenschappen van Goudse kaas toont. In deze rijpingsfase is er een optimale balans tussen textuur en smaak. Winnaar zilver in categorie ‘Verlaagd vet’ World Championship Cheese Contest 2020.