Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Witte korstkaas

Brin de Paille

Mild
Pittig
romig
mild

Brin de Paille is een Normandische specialiteit uit volle koemelk, met een smaakvolle, eetbare witte korst. De kaas is zeer romig en smeerbaar zacht. Heerlijk op vers brood of als dessertkaas.

Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.

Productinformatie
Herkomst Frankrijk
Melksoort Koemelk
Merk Merkloos
Biologische kaas Nee
Allergenen Melk, lactose
Eetbare korst Nee
Gemaakt van rauwe melk Nee
Vegetarische kaas Nee
Vetgehalte 50+
Over deze kaas

Letterlijk betekend de naam van deze zachte kaas zoiets als “rietje van stro”, wat verwijst naar het matje waarop deze kaas ingepakt wordt. In vroeger tijden werden veel kazen op stro gerijpt maar tegenwoordig is bekend dat roestvrij stalen rekken een stuk hygiënischer zijn en een meer constante smaak en kwaliteit waarborgen. Het is een nostalgische knipoog naar een romantisch verleden. Feitelijk is dit een vrij moderne kaas, maar daarom niet minder de moeite waard en zeker gebaseerd op een lange traditie van het vervaardige van kaasspecialiteiten met een eetbare witte korst.

De Brin de Paille is een ongeëvenaard romige specialiteit van uitmuntende kwaliteit. En dat zonder toevoeging van room! Zoals de verpakking al verklapt is de smaak delicaat en zacht. Pure verwennerij voor liefhebbers van romige kazen en bij uitstek geschikt als dessertkaas of wat later op de avond bij de borrel.