Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Maïsquiche

60 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 1 vierkant bakblik van 22×22 cm of 1 ronde plaat 26 cm.
  • 5 dl melk
  • 4 dl water
  • 1 tl zout
  • 120 gr maïsgriesmeel, fijn
  • 120 gr maïsgriesmeel, middel
  • 1-2 rode uien, in dunne plakjes gesneden
  • 2 EL gedroogd eekhoorntjesbrood, ingeweekt, afgedropen, in stukken gesneden
  • 150 pikante Tilsiter, in plakken gesneden
  • 70 gr luchtgedroogde schijven spek, in 5 cm brede stukken gesneden
  • 10 salieblaadjes
  • Zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze

Heerlijke maisquiche

Stap 1
Melk, water en zout aan de kook brengen. Maïs al roerende toevoegen en dan regelmatig roerend 10 minuten zacht laten koken.

Stap 2
Maïsbrij op de koud afgespoelde plaat 2 cm dik uitstrijken, de rand iets optrekken en alles laten afkoelen.

Stap 3
Voor het beleg alle ingrediënten tot en met het spek mengen en over de maïs verdelen. Salie erover strooien en op smaak brengen.

Stap 4
Onderin de tot 210 °C voorverwarmde oven ca. 30-40 minuten bakken.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel