Verwen je smaakpapillen met deze verrassende combinatie van malse kippenborst en romige kaas!
Stap 1
Snijd de kippenborst overlangs horizontaal in. Zorg ervoor dat je hem niet helemaal doorsnijdt.
Stap 2
Klap de de filets open zodat er een dubbel zo groot oppervlak ontstaat. Beleg ze met vershoudfolie en sla de filets plat met een zware braadpan.
Stap 3
Bestrooi de filets met peper en beleg met de kaas. Rol de filets vervolgens overlangs op, rol de plakjes spek erom en zet vast met een tandenstoker of spiesje.
Stap 4
Braad de kippenborst 15 minuten rondom in een hete braadpan.
Groente:
Stap 1
Karamelliseer de suiker in een grote chroomstalen braadpan tot deze lichtbruin is.
Stap 2
Voeg de boter toe en wacht tot deze gesmolten is.
Stap 3
Voeg de sjalotten toe en fruit deze gedurende 5 minuten op middelmatig vuur met de deksel op de pan.
Stap 4
Voeg de appel toe en laat even mee fruiten.
Stap 5
Blus het geheel vervolgens af met de wijn of bouillon en laat gedurende 5 à 10 minuten gaar sudderen. Voeg als laatste de balsamico en de kruiden toe
Stap 6
Serveer de kippenborst samen met de groente op voorverwarmde borden.
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.