Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Kippenborst-kaasrolletjes met appel-sjalottengroente

40 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • tandenstokers of spiesjes om vast te zetten
  • 4 kippenborsten, elk ca. 130 g
  • peper
  • 120 g pikante Tilsiter, in dunne plakken gesneden
  • 12 plakjes ‘Rohessspeck’ of boerenspek
  • braadboter of braadcrème
  • 1 el suiker
  • 1 el boter
  • 250 g sjalotten, in plakjes gesneden
  • 300 g appels, bijv. cox orange, klokhuizen verwijderd, in plakken gesneden
  • 0,5 dl appelwijn of kippenbouillon
  • ½ el balsamicoazijn
Bereidingswijze

Verwen je smaakpapillen met deze verrassende combinatie van malse kippenborst en romige kaas!

Stap 1
Snijd de kippenborst overlangs horizontaal in. Zorg ervoor dat je hem niet helemaal doorsnijdt.

Stap 2
Klap de de filets open zodat er een dubbel zo groot oppervlak ontstaat. Beleg ze met vershoudfolie en sla de filets plat met een zware braadpan.

Stap 3
Bestrooi de filets met peper en beleg met de kaas. Rol de filets vervolgens overlangs op, rol de plakjes spek erom en zet vast met een tandenstoker of spiesje.

Stap 4
Braad de kippenborst 15 minuten rondom in een hete braadpan.

Groente:
Stap 1
Karamelliseer de suiker in een grote chroomstalen braadpan tot deze lichtbruin is.

Stap 2
Voeg de boter toe en wacht tot deze gesmolten is.

Stap 3
Voeg de sjalotten toe en fruit deze gedurende 5 minuten op middelmatig vuur met de deksel op de pan.

Stap 4
Voeg de appel toe en laat even mee fruiten.

Stap 5
Blus het geheel vervolgens af met de wijn of bouillon en laat gedurende 5 à 10 minuten gaar sudderen. Voeg als laatste de balsamico en de kruiden toe

Stap 6
Serveer de kippenborst samen met de groente op voorverwarmde borden.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel