Focuskazen Januari

Focuskazen

Elke maand presenteert Kaas.nl met trots een drietal buitenlandse kazen!
Kazen die extra aandacht verdienen om hun herkomst, smaak,
bijzondere uitstraling of omdat ze heel goed bij het seizoen passen.
Geniet, doe inspiratie op en wordt wat wijzer als het gaat om buitenlandse kaas!

Le Gruyère AOP

De originele Zwitserse Gruyère heeft een intens rijke smaak met een stevig karakter. Perfect als dessertkaas maar ook bij uitstek geschikt voor culinaire toepassingen.

Tip!
Heerlijk in een kaasfondue met Emmentaler.

Herkomst: Fribourg, Zwitserland
Smaak: Rijk en krachtig
Gebruik: Als dessertkaas of in fondue

Manchego DOP

Echte Manchego word gemaakt uit pure, volle schapenmelk en tijdens de rijping ingewreven met olijfolie. De smaak is rond en nootachtig en bij oudere kazen zelfs pikant zonder aan zuiverheid in te boeten.

Tip!
Manchego laat zich uitstekend combineren met een kruidige Rioja.

Herkomst: La Mancha, Spanje
Smaak: Zuiver en nootachtig
Gebruik: Als dessertkaas of tapas

Besace du Berger

Deze ambachtelijke zachte geitenkaas is in as gerijpt om de rijke smaakeigenschappen van de melk optimaal te behouden. De smaak is heerlijk zuiver en zelfs een tikkeltje zoet.

Tip!
Heerlijk in combinatie met honing of fruit.

Herkomst: Dordogne, Frankrijk
Smaak: Mild en zuiver
Gebruik: Als dessertkaas