Wynendale

  • Pikant
Mild
Pittig
Herkomst
:
België
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Rode wijn licht/fruitig
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Eetbare korst
:
Nee
Gemaakt van rauwe-melk
:
Nee
Vegetarische-kaas
:
Nee
Vetpercentage
:
50+

Wynendale

Wynendale is een zachte kaas uit het ommeland van Brugge bereid met Belgische melk. Deze natuurlijke kaas wordt ambachtelijk bereid volgens een eeuwenoud Vlaams recept. Deze ronde kaas waarvan de korst meerdere malen met de hand wordt gewassen tijdens de rijping, heeft een uitgesproken, licht pikante smaak gekenmerkt door krachtige en fruitige aroma’s. Deze kaas past niet enkel perfect op een kaasplankje of bij brood, maar kan ook als dessert worden gegeven. Wynendale gaat goed samen met een trappistenbier of Gewürztraminer, alsook met rode of witte wijn.

Bekijk hier de tips van timme!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd