Tilsiter

(Half) harde kaas
  • Pikant
Mild
Pittig
Herkomst
:
Zwitserland
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Rode wijn licht/fruitig
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Eetbare korst
:
Nee
Gemaakt van rauwe melk
:
Nee
Vegetarische kaas
:
Nee
Vetgehalte
:
45+
Keurmerk
:
0

Tilsiter

Tilsiter is een kaas die voort is gekomen uit een recept van Otto Wartmann. Hij beoefende de kunst van het kaas maken met geheel nieuwe kwaliteitstandaarden. Verse melk, gestandaardiseerde procedures en consistentie checks zijn de ingrediënten voor de perfecte Zwitserse Tilsiter. Bij de productie van Tilsiter is kwaliteit een kwestie van genieten en liefde, aangezien kaas maken een kunst is en liefde een basis ingrediënt is voor kunst. Tilsiter bestaat sinds 1893 en het recept is onveranderd gebleven sinds die tijd.

Meer weten over kaas? Lees hier onze tips!