Tetilla

  • Mild
Mild
Pittig
Herkomst
:
Spanje
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Rode wijn vol
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Allergenen
:
melkeiwit en lactose
Eetbare korst
:
Nee
Gemaakt van rauwe-melk
:
Nee
Vegetarische-kaas
:
Nee
Vetpercentage
:
48+

Tetilla

Tetilla wordt al sinds tijden gemaakt in de kleine dorpjes in Galicie. De kaas is de erfenis van een eeuwenoude traditie. Tetilla dankt zijn naam aan de gelijkenis met een vrouwentepel, tetilla in het Spaans. Tetilla wordt verkregen van rauwe of gepasteuriseerde koemelk van de rassen 'zwartbonte Fries', Pardo Alpino en de inheemse Rubia Gallega. Tetilla vraagt om een frisse, droge en aromatische witte wijn.

Bekijk hier de tips van timme!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd