Roquefort Le Favori

Blauwaderkaas
  • Pikant
  • Ziltig
  • Robuust
  • Kruidig
Mild
Pittig
Productinformatie

Roquefort is misschien wel de bekendste blauwaderkaas ter wereld. De kaas word gemaakt uit pure, volle schapenmelk en gerijpt in de natuurlijke grotten bij het dorpje Roquefort-Sur-Soulzon. Een robuuste kaas, vol karaker, voor de ware liefhebber.

Herkomst
:
Frankrijk
Melksoort
:
Schaap
Drank combinatie
:
Rode wijn licht/fruitig
Producten
:
Roquefort (BOB) 50+
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Allergenen
:
Melk, lactose
Eetbare korst
:
Ja
Gemaakt van rauwe melk
:
Ja
Vegetarische kaas
:
Nee
Vetgehalte
:
50+
Keurmerk
:
BOB

Roquefort Le Favori

Roquefort Le Favori (50+). De Roquefort staat op eenzame hoogte als het gaat om historie, smaak en kwaliteit. Deze kaas is uit 100% rauwe schapenmelk bereid, met speciale schimmelculturen, Penicillum Roqueforti, gekweekt in brood. Door de rijping in de grot van Combalou ontstaat de speciale smaak. Het unieke klimaat zorgt het hele jaar voor een constante temperatuur en luchtvochtigheid.

Meer weten over kaas? Lees hier onze tips!