Roquefort

Roquefort

Pittig
Roquefort is misschien wel de bekendste blauwaderkaas ter wereld. De kaas word gemaakt uit pure, volle schapenmelk en gerijpt in de natuurlijke grotten bij het dorpje Roquefort-Sur-Soulzon. Een robuuste kaas, vol karaker, voor de ware liefhebber.
  • Locatie: Frankrijk
  • Melksoort: Schaap
  • Drank combinatie: Rode wijn licht/fruitig
  • Biologische kaas: Nee
  • Gebruiksmoment: Borrel
  • Allergenen: Melk, lactose
  • Eetbare korst: Ja
  • Gemaakt van rauwe-melk: Nee
  • Vetpercentage: 52

Roquefort

De Roquefort staat op eenzame hoogte als het gaat om historie, smaak en kwaliteit. Deze kaas is uit 100% rauwe schapenmelk bereid, met speciale schimmelculturen, Penicillum Roqueforti, gekweekt in brood. Door de rijping in de grot van Combalou ontstaat de speciale smaak. Het unieke klimaat zorgt het hele jaar voor een constante temperatuur en luchtvochtigheid.

Bekijk hier de tips van timme!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd