Roombrie

Witte korstkaas
  • Aromatisch
  • Mild
  • Romig
Mild
Pittig
Productinformatie

Een populaire variant op de klassieke brie soorten. Door het pasteuriseren van de melk en het toevoegen van een vleugje room heeft deze kaas een zacht, vriendelijk karakter. Heerlijk op een toastje, op brood of natuurlijk als onderdeel van een kaasplateau.

Herkomst
:
Frankrijk
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Rode wijn licht/fruitig
Producten
:
Brie 60+
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Allergenen
:
Melk, Lactose
Eetbare korst
:
Ja
Gemaakt van rauwe melk
:
Nee
Vegetarische kaas
:
Ja
Vetgehalte
:
60+
Keurmerk
:
geen

Roombrie

Deze roombrie (60+) is een populaire kaas. De kaas is zeer geliefd door het altijd romige zuivel. Deze kaas heeft een rijping achter de rug waardoor het zuivel romig is en de oppervlakte mooi bedekt met witflora. Voor de beste smaak is het aan te raden de kaas een half uur voor gebruik uit de koelkast te nemen.

Meer weten over kaas? Lees hier onze tips!