Raclette Classique

Mild
Pittig
Herkomst
:
Zwitserland
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Witte wijn droog
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Allergenen
:
melkeiwit en lactose
Eetbare korst
:
Nee
Gemaakt van rauwe-melk
:
Nee
Vegetarische-kaas
:
Nee
Vetpercentage
:
45+

Raclette Classique

Raclette is een traditioneel Zwitsers gerecht, ontleent aan het Franse woord racler wat schrapen betekent. Tijdens het 'overzomeren' van het vee in de bergen beperkte het rantsoen van de herders zich tot zelfgebakken brood, gedroogd vlees en harde kaas. Voor een warme maaltijd werd de kaas boven een vuur geroosterd, de gesmolten kaas afgeschraapt (racler) en met brood gegeten. Vandaag de dag behoort raclette met de kaasfondue terecht tot de populairste Zwitserse nationale gerechten. Emmi Raclette wordt gemaakt van 100% Zwitserse Raclettekaas. De kaas rijpt tussen de twee maanden en drie maanden voor een optimale smaak en heeft een mooie roodbruine korst. Probeer Raclette ook eens voor een tosti, als borrelhapje of als romige smaakmaker en gratin voor een heerlijk ovengerecht! Raclettekaas kan zowel warm (gesmolten) als koud (in plakjes of blokjes) worden gebruikt.

Bekijk hier de tips van timme!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd