Soumaintrain

Gewassen korstkaas
  • Pikant
  • Aromatisch
  • Ziltig
  • Kruidig
  • Romig
Mild
Pittig
Productinformatie

Een heerlijk, pittig kaasje uit de Franse Bourgogne. Goed gerijpt is Soumaintrain heerlijk zacht en bij uitstek geschikt voor op een kaasplateau.

Herkomst
:
Frankrijk
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Rode wijn licht/fruitig
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Allergenen
:
Melk, Lactose
Eetbare korst
:
Nee
Gemaakt van rauwe melk
:
Nee
Vegetarische kaas
:
Nee
Vetgehalte
:
50+
Keurmerk
:
BGA

Soumaintrain

De (petit) Soumaintrain is een Franse kaas van koemelk. Het is een ongeperste kaas met een goudgele korst. De kaas zelf is zacht en blank. Hij wordt zowel jong als gerijpt verhandeld. De smaak is fris en zilt.Soumaintrain wordt geproduceerd in het departement Yonne in Bourgogne. De soumaintrain fermier wordt door een groep van vijf producenten uit Soumaintrain, Beugnon, Jaulges, en Bouilly (dorpen in het departement Yonne) gemaakt. Een aanvraag voor een AOC loopt om het lokale karakter van de kaas te behouden.Soumaintrain wordt om de twee à drie dagen gewassen met zout water gedurende een rijpingsproces van drie tot zes weken. Soumaintrain wordt zowel handmatig als fabrieksmatig geproduceerd.

Meer weten over kaas? Lees hier onze tips!