Perail de Brebis

  • Mild
  • Zoetig
  • Notig
Mild
Pittig
Productinformatie

Een jonge, zachte schapenkaas uit de Aveyron met een smaakvolle eetbare korst. Deze pareltjes zijn gemaakt gemaakt van de schapenmelk die eigenlijk bedoeld was voor Roquefort. Hij is licht zoek van smaak met nootachtige nuances

Herkomst
:
Frankrijk
Melksoort
:
Schaap
Drank combinatie
:
Witte wijn
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Eetbare korst
:
Ja
Gemaakt van rauwe-melk
:
Nee
Vegetarische-kaas
:
Nee
Vetpercentage
:
50+

Perail de Brebis

Dit zachte kaasje uit de Aveyron is direct verwant aan de befaamde blauwaderkaas Roquefort.
In periodes dat er te weinig schapenmelk voorhanden was voor de Roquefort werd de melk benut
om kleinere kaasjes te maken. Zo ontstond deze ‘parel’: een jonge, zachte schapenkaas met een
smaakvolle eetbare korst. Een verrassend milde specialiteit met een romig karakter. In het subtiele
palet aan smaken zitten licht zoete en nootachtige nuances.

Bekijk hier de tips van timme!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd