Manchego

Manchego

Pikant
  • Sterke smaak
Tonvormig met bruine bewerkte korst
  • Locatie: Spanje
  • Melksoort: Schaap
  • Drank combinatie: Rode wijn vol
  • Biologische kaas: Nee
  • Gebruiksmoment: Borrel
  • Gemaakt van rauwe-melk: Ja
  • Vegetarische-kaas: Nee
  • Vetpercentage: 30

Manchego

Een harde Spaanse kaas uit de regio "La Mancha". De melk voor de bereiding is afkomstig van het "La Mancha" schaap. In Spanje worden vooral schapen gehouden en daarom wordt er voornamelijk schapenkaas gemaakt in Spanje. De melk is rauw en rijk aan smaak. Het zuivel heeft kleine gaatjes en is vaak geel van kleur. De korst is bruin en heeft de structuur van een mand (= esparto). De Manchego heeft een beschermde status AOP (Appellation d'Origine Protege). Dit geldt alleen als de kaas minimaal 2 maanden heeft gerijpt.Manchego ondergedompeld in olijfolie met een stukje brood is een fantastische smaakbeleving. De Manchego heeft de vorm van een tonnetje en is herkenbaar aan de bruine bewerkte korst. De naam Manchego en de productieweek staan in de korst gestempeld. De korst wordt beschermd met was, olijfolie of plastic. Manchego is verkrijgbaar in meerdere leeftijden tierno (jong), curado (belegen), viejo (oud). Zelfs op oude leeftijd heeft de kaas een zoete nootachtige smaak.

Bekijk hier de tips van timme!

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd