Manchego

  • Ziltig
  • Kruidig
  • Notig
Mild
Pittig
Productinformatie

Dit is bekendste en meest geproduceerde kaas in Spanje. Hij wordt gemaakt van schapenmelk en komt uit de Zuidelijke provincie La Mancha. De smaak is heerlijk zuiver en verrassend nootachtig.

Herkomst
:
Spanje
Melksoort
:
Schaap
Drank combinatie
:
Rode wijn vol
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Gemaakt van rauwe-melk
:
Ja
Vegetarische-kaas
:
Nee
Vetpercentage
:
30+

Manchego

Een harde Spaanse kaas uit de regio "La Mancha". De melk voor de bereiding is afkomstig van het "La Mancha" schaap. In Spanje worden vooral schapen gehouden en daarom wordt er voornamelijk schapenkaas gemaakt in Spanje. De melk is rauw en rijk aan smaak. Het zuivel heeft kleine gaatjes en is vaak geel van kleur. De korst is bruin en heeft de structuur van een mand (= esparto). De Manchego heeft een beschermde status AOP (Appellation d'Origine Protege). Dit geldt alleen als de kaas minimaal 2 maanden heeft gerijpt.Manchego ondergedompeld in olijfolie met een stukje brood is een fantastische smaakbeleving. De Manchego heeft de vorm van een tonnetje en is herkenbaar aan de bruine bewerkte korst. De naam Manchego en de productieweek staan in de korst gestempeld. De korst wordt beschermd met was, olijfolie of plastic. Manchego is verkrijgbaar in meerdere leeftijden tierno (jong), curado (belegen), viejo (oud). Zelfs op oude leeftijd heeft de kaas een zoete nootachtige smaak.

Bekijk hier de tips van timme!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd