Le Cure Nantais 200 gram

Romig
  • Zacht en mild
Kleine vierkante kaas
  • Locatie: Frankrijk
  • Melksoort: Koe
  • Drank combinatie: Witte wijn droog
  • Biologische kaas: Nee
  • Gebruiksmoment: Lunch
  • Allergenen: melkeiwit en lactose
  • Eetbare korst: Ja
  • Gemaakt van rauwe-melk: Ja
  • Vegetarische-kaas: Nee
  • Vetpercentage: 45

Le Cure Nantais 200 gram

Cure Nantais is een lokale kaas uitgevonden in de 19e eeuw door een pastoor, een priester, van St Julien de Concelles, een klein stadje gelegen in de wijngaarden buiten Nantes aan de oever van de rivier de Loire. Een bleke strogele kaas met een oranje-bruine korst of schil. De Cure Nantais is een zachte, gladde, zachte kaas van koemelk. De kaas heeft een delicaat aroma en wordt zowel gerijpt "au naturel" of gewassen met de lokale Muscadet wijn om de smaak te verhogen. De kaas kan warm of op kamertemperatuur worden geserveerd. Daarnaast wordt de Cure Nantais vaak gesmolten in visgerechten of gesmolten met appels of peren, in taarten of gratins. Bovendien past de kaas natuurlijk, gewoon als onderdeel van een kaasplateau. Het gaat altijd gepaard met een glas gekoelde Muscadet of Gros Plant, de lokale witte wijnen uit de regio.

Bekijk hier de tips van timme!

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd