Langres

  • Romig
Mild
Pittig
Herkomst
:
Frankrijk
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Witte wijn droog
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Eetbare korst
:
Ja
Gemaakt van rauwe-melk
:
Nee
Vegetarische-kaas
:
Nee
Vetpercentage
:
50+

Langres

De langres is een gewassen korst kaas. De korst is kleverig glanzend met een uitgesproken smaak en geur. De bovenkant van de kaas is enigszins hol, aangezien de kaas niet wordt gekeerd tijdens de rijping. Dit is de "fontaine". Hier wordt tijdens de rijping Marc de Bourgogne of Champagne op gegoten, waardoor de drank in het zuivel trekt. Dit geeft de echte smaaksensatie. Het zuivel is zeer romig. De smaak is intens. De Langres heeft een AOP erkenning (Appellation d'Origine Protege). Dit betekent dat deze kaas alleen gemaakt mag worden van melk uit de departementen Cote d'Or, Haute-Marne en de Vogezen. De Langres is vernoemd naar deze stad ten noorden van Dijon. In de middeleeuwen bevond zich hier een belangrijke marktplaats voor kaas. De Langres tijdens de rijping gewassen met Marc de Bourgogne.  De kaas wordt gemaakt van volle koemelk. De combinatie van roodbacterie en het wassen met Marc zorgt voor de kleverige korst. De korst wordt bijgekleurd met Orleaan. Hierdoor ontstaat een dieporanje gekleurde korst.

Bekijk hier de tips van timme!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd