Keiems Bloempje

Witte korstkaas
Mild
Pittig
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Rose
Biologische kaas
:
Ja
Gebruiksmoment
:
Borrel
Eetbare korst
:
Ja
Gemaakt van rauwe melk
:
Ja
Vegetarische kaas
:
Ja
Vetgehalte
:
49

Keiems Bloempje

Een biologische kaas met een romig zuivel met fijne kruiden en een knoflooksmaak. ‚ÄčKeiems Bloempje is een ambachtelijk kaasje van kaasmakerij 't Dischhof in België. De kaas lijkt een beetje op een Camembert. De smaak is heel zacht. De melk wordt aangezuurd met een zuurferment en daarna gestremd. De wrongel wordt gesneden en er wordt water toegevoegd. Hierdoor verdwijnen de melkzuren en en suikers. Hieraan dankt de kaas zijn zachte smaak. De wrongel wordt in mandjes geschept. Na het uitlekken worden de kaasjes kort gezouten. Hierna worden ze geënt met een witschimmel en begint het rijpingsproces. Na ruim twee weken ontstaat een witte schimmellaag en heeft de kaas een rijke, volle smaak.

Meer weten over kaas? Lees hier onze tips!