Keiems Bloempje

Keiems Bloempje

Romig
  • Zacht
  • Locatie: Belgie
  • Melksoort: Koe
  • Drank combinatie: Rose
  • Biologische kaas: Ja
  • Gebruiksmoment: Borrel
  • Eetbare korst: Ja
  • Gemaakt van rauwe-melk: Ja
  • Vegetarische-kaas: Ja
  • Vetpercentage: 49

Keiems Bloempje

Een biologische kaas met een romig zuivel met fijne kruiden en een knoflooksmaak. ​Keiems Bloempje is een ambachtelijk kaasje van kaasmakerij 't Dischhof in België. De kaas lijkt een beetje op een Camembert. De smaak is heel zacht. De melk wordt aangezuurd met een zuurferment en daarna gestremd. De wrongel wordt gesneden en er wordt water toegevoegd. Hierdoor verdwijnen de melkzuren en en suikers. Hieraan dankt de kaas zijn zachte smaak. De wrongel wordt in mandjes geschept. Na het uitlekken worden de kaasjes kort gezouten. Hierna worden ze geënt met een witschimmel en begint het rijpingsproces. Na ruim twee weken ontstaat een witte schimmellaag en heeft de kaas een rijke, volle smaak.

Bekijk hier de tips van timme!

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd