Zanetti

Geraspte biologische Parmigiano Reggiano 180 gram

Pikant
  • Pikant, licht zoet
  • Locatie: Italie
  • Melksoort: Koe
  • Drank combinatie: Rode wijn licht/fruitig
  • Biologische kaas: Nee
  • Gebruiksmoment: Diner
  • Allergenen: melkeiwit en lactose
  • Eetbare korst: Ja
  • Gemaakt van rauwe-melk: Ja
  • Vegetarische-kaas: Nee
  • Vetpercentage: 25

Geraspte biologische Parmigiano Reggiano 180 gram

De harde Parmigiano Reggiano DOP is de enige echte Parmezaanse kaas en de beste die verkrijgbaar is. Het productiegebied ligt in Noord-Italië ten zuiden van de rivier de Po in de provincies Parma, Reggio Emilia, Modena en Mantova. Deze kaassoort wordt geproduceerd van rauwe melk uit de betreffende provincies, waarbij de gedeeltelijk afgeroomde avondmelk vermengd wordt met de volle ochtendmelk. Ruim 5.000 boeren leveren de verse melk aan ruim 460 kleine kaasmakerijen, die hier volgens de traditionele DOP regels kaas van maken De kaas is zo bijzonder omdat hij jarenlang houdbaar is en pas na minstens 2 jaar helemaal op smaak is. Voor 1 kg gerijpte kaas is 16 liter koemelk nodig, oftewel 500-600 liter voor 1 kaas van > 32 kilo. De oorspronkelijke ambachtelijke technieken worden nog steeds gevolgd met respect voor traditie. Na het stremmen van de melk, met dierlijk stremsel, op 33-34°C wordt de wrongel gedurende 10 uur hoog naverwarmd op ca. 55°C. Daarna worden de kazen geperst, voorzien van producent registratiecode met jaar en maand van productie jaar er in reliëf ingedrukt en vervolgens 20-24 dagen gepekeld. Na de minimale rijping van 12 maanden wordt iedere kaas beoordeeld op kwaliteit voordat ze rondom het originele Parmigiano Reggiano ingebrand krijgen. Tijdens de verdere rijping wordt de kaas regelmatig geborsteld en gekeerd. Dit is nodig om de kwaliteit te kunnen garanderen. Uiteindelijk ontstaat een harde, brosse kaas. De perfecte leeftijd is 2 jaar, maar 3 en 4 jaar is geen uitzondering. (4 jaar oud= stravecchione) Na 18 maanden wordt iedere kaas opnieuw gekeurd en de beste kazen krijgen een ovaal ingebrand merk Extra of Export, waarna de kazen verder rijpen voor meer smaak.

Bekijk hier de tips van timme!

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd