Friese Nagelkaas belegen

Pikant
  • Pikant en romig
  • Locatie: Nederland
  • Melksoort: Koe
  • Drank combinatie: Pils
  • Biologische kaas: Nee
  • Gebruiksmoment: Borrel
  • Allergenen: melkeiwit en lactose
  • Eetbare korst: Nee
  • Gemaakt van rauwe-melk: Nee
  • Vegetarische-kaas: Nee
  • Vetpercentage: 50

Friese Nagelkaas belegen

Friese Nagelkaas Belegen is een echte Friese specialiteit, gemaakt in een kanter model. Dat wil zeggen dat de kaas aan een kant rond, en aan een kant recht is. De kaas wordt bereid volgens een speciaal proces dat we buiten Nederland kennen als Cheddaring,  daarbij wordt er meer wei uit de wrongel verwijderd dan bij Goudse kaas, vervolgens wordt de wrongel in plakken gesneden, wordt er kruidnagel, zout en komijn aan toegevoegd en dan tot kaas geperst. De toevoeging van kruidnagel aan de kaas geeft de kaas een heel eigen karakter.

Bekijk hier de tips van timme!

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd