Friese Nagelkaas Belegen

  • Pikant
  • Romig
Mild
Pittig
Herkomst
:
Nederland
Melksoort
:
Koe
Drank combinatie
:
Pils
Biologische kaas
:
Nee
Gebruiksmoment
:
Borrel
Allergenen
:
melkeiwit en lactose
Eetbare korst
:
Nee
Gemaakt van rauwe-melk
:
Nee
Vegetarische-kaas
:
ja
Vetpercentage
:
40+

Friese Nagelkaas Belegen

Friese Nagelkaas Belegen is een echte Friese specialiteit, gemaakt in een kanter model. Dat wil zeggen dat de kaas aan een kant rond, en aan een kant recht is. De kaas wordt bereid volgens een speciaal proces dat we buiten Nederland kennen als Cheddaring,  daarbij wordt er meer wei uit de wrongel verwijderd dan bij Goudse kaas, vervolgens wordt de wrongel in plakken gesneden, wordt er kruidnagel, zout en komijn aan toegevoegd en dan tot kaas geperst. De toevoeging van kruidnagel aan de kaas geeft de kaas een heel eigen karakter.

Bekijk hier de tips van timme!

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd